För gemenskap och mångfald - emot lika behandling?

Picknick igår var ganska lovely. Inget slår väl förra årets festival, men jag hade i alla fall en bok att fördriva tiden med (JA, pretto är mitt mellannamn).

Det enda som fanns att klaga på var väl en jävligt klantig bandpresentation. Det här bandet, Dearest Blake, spelade på festivalen. Ett sjukt grymt band från Lerum bestående av tre tjejer och en kille, som langade feta röjet! Gissa hur de presenterades? "Ett tjejband med manlig trummis". Yada yada yada. Detta inte bara en gång utan två.

Det lustiga i kråksången är att Picknickfestivalen finns till "för gemenskap och mångfald i Göteborg". Well, om man står för sådana värderingar så brukar man tycka att även tjejer och killar ska vara lika värda, d.v.s. att ingen ska särbehandlas varken positivt eller negativt för att . Ingen hade förmodligen kommit på tanken att presentera Vincent Vicious som ett killband, liksom.

Det är sådana här små detaljer som gör den stora skillnaden! Reformer och skit funkar inte, det som behövs är lite vilja hos folket att förändra sig. Även hos tjejer i övre tonåren som presenterar band på en liten stadsdelsfestival.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0