11. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Harry ska nu åka till Hogwarts för tredje gången i livet. Men redan innan han kommer dit, svävar han i livsfara då en av trollkarlsvärldens mest ökända mördare är på fri fot. Ingen förstår hur han, Sirius Black, har kunnat rymma från Azkaban (trollkarlsfängelse som skyddas av glädjesugande dementorer), ingen annan har någonsin gjort det. Och när Black nu har lyckats med sin flykt - vem vet då vad han är kapabel att göra?
Nåväl. Harry är trygg på Hogwarts och kan leva sitt liv ganska normalt. Men vad tiden lider får man veta att Black är ute efter någon som finns på Hogwarts - och Harry är ju den första alla tänker på då. Men skenet bedrar, och till slut har många hemligheter röjts vilket får oanade konsekvenser.

Usch, det känns patetiskt att skriva en sammanfattning av storyn i HP-böckerna eftersom det känns som att alla redan har läst dem, jag har läst dem flera gånger om... Men där har ni en i alla fall, Harry Potter for dummies.
Av den anledningen är det också rätt svårt att liksom se kritiskt på boken och de ett omdöme. Man blir lite blind när man har läst sju böcker i en serie, vissa flera gånger, det blir liksom svårt att se bristerna eftersom man är så uppslukad av allt bra. Ungefär så.
Men jag kan säga att det är o-t-r-o-l-i-g-t skönt att läsa en engelsk bok på sitt originalspråk! Man slipper översättningsmissarna, man slipper de krystade svengelska orden, man slipper gå och undra vad som egentligen menas med ett uttryck. Dessutom är det en bra möjlighet att snappa upp engelska ord, särskilt för mig som redan har tröttnat på att inte göra något hela sommarlovsdagarna. Kunskap är makt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0