Mythålslagning

Jag tänker härmed en gång för alla slå hål på myten om att det alltid regnar i Göteborg. Det regnar verkligen inte alltid i Göteborg, det regnar till exempel väldigt sällan på hösten då man vill stanna inne och dricka te. Det regnar också väldigt sällan de gånger man ska vara ute och springa 2 kilometer runt Björnplan på idrotten i skolan. Och det regnar väldigt, väldigt sällan på morgonen de dagar som avslutas med regn.
Som idag. I ett flyktigt ögonblick innan jag sade hejdå till hunden och klev utanför dörren tänkte jag "kanske ska jag ta med paraplyet ändå? Man vet ju inte vilka väderomslag som sker under dagen". Men klockan var förhållandevis mycket och jag hade ju en tid att passa, inget paraply alltså.

Naturligtvis började det spöregna typ direkt efter bambarastens början. Det regnade under elevens val-lektionen, det öste ner under hemkunskapen och det regnar fortfarande, vilket ni förstås förstår innebär att jag fick gå hem i pissregn utan paraply.
Jag gick med huvudet nersänkt (jag som ändå försöker tänka på min hållning efter att Engla bloggade om det, eheh) och jag täckte ansiktet med sjalen min. Men det hjälpte fan inte utan mitt hår droppade länge efter att jag kommit innanför dörren och mina glasögon fick små fläckar eftersom jag inte kunde få bort allt regnvatten.

Alltså. Det regnar inte alls särskilt ofta i Göteborg. Det regnar bara vid de allra mest förbannat dåliga tillfällena då man har glömt allt vad regnskydd heter hemma på elementet.

It's my life

Jag önskar att jag kunde skriva så där öppet och fint om mitt liv, det gör jag faktiskt. Eller skriva intressant om vad som helst egentligen. De bloggar som jag helst läser är de som vräker ur alla sina dåliga sidor och som man därför mår bättre av. (Okej, nu är ju inte alla mina favoritbloggar sådana, men överlag.) Eller också är det sådana som är tvärtom; som redan är bästa människorna och som bara lever sina liv, dem ser man upp till genom bloggen liksom.

Men jag? Jag är lite halvlyckad så där. Herregud, jag har ju aldrig ens något att skriva om! Jag försöker desperat nå upp till den magiska 300-poängsgränsen innan gymnasiet trots att det gör mig utbränd. Brukar förminska mina prestationer in absurdum, har dock börjat uppskatta allt jag gör och hela mitt liv bättre nu sedan typ tre veckor. Och ändå är den här världen inte tillräcklig utan jag tar min tillflykt till böcker. Ingen människa vars blogg man följer, kan jag tänka mig. Men å andra sidan, vem är väl det...

F.ö. har jag ett väldigt pretto och förklarande tilltal. Det är ju typ Hanna, Ylva, Ellen och kanske Ellen som läser. Eller? Är ni fler som återkommer så där... återkommande?

Hej lördag!

Gotta love this shit.

My number one

Jag vann första tävlingen på Ylvies blogg. Detta genom att skriva en kommentar i vilken jag verkar vara en mycket bitter ung kvinna, så vet vi ju alla att det inte är.

Första tävlingen på hennes blogg. Det blev lite fel, va?
Jag vann världshistoriens andra rebustävling i p3 star.
Jag blev min pappas andra barn.
Jag blev den andra i klassen att få glasögon (ja, Oscars läsglasögon räknas).
Jag var den andra personen att prata i Söndagssamtalet.

Ni ser. Det enda som möjligtvis skulle kunna matcha't är att jag var den första någonsin i min årskurs att få MVG i musik. Anar jag kanske ett mönster? Är det min tur att komma först nu? Jag väntar med spänning.


Livets mysterier utökas...

Jag brukar sitta barnvakt hos mina grannar lite då och då när familjens föräldrar jobbar eller helt enkelt vill ha lite tid för sig själva, dock inte så ofta på senare tid eftersom de fick sitt tredje barn i somras. Men tillräckligt ofta för att jag kan säga "jag brukar" istället för imperfektformen av uttrycket, liksom. 

I höstas nån gång så skulle föräldrarna iväg en stund på kvällen och jag fick i uppdrag att typ kolla på Bolibompa och sedan natta barnen. En baggis, tänkte jag såklart. De här barnen är snällast i världen och bråkar aldrig, så det hela förflöt jättelugnt. Jag och I läste med gemensamma krafter om Rödluvan samt De tre små grisarna för K när hon skulle sova, och sedan satte jag och I oss med Rasmus på luffen för att läsa den. Problemet var bara att I hela kvällen hade varit lite mammig och ville stanna uppe tills föräldrarna kom hem - vid niosnåret. Gulp, tänkte jag, hur länge låter man en femåring vara uppe en vardagskväll?

Hela kvällen är egentligen mer eller mindre en minneslucka, för I fick borstade tänder, pyjamas på och godnattbok läst för sig av mig utan att jag minns det. Jag kan verkligen inte begripa hur allt det där hände utan att jag hade planerat det! Så här i efterhand tänker jag ju att det är självklart att gossen kan få stanna uppe tills mamma och pappa kommer hem, om det bara är för föräldrarna att stoppa honom i säng sedan. Men den sinnesnärvaron hade jag uppenbarligen inte då. I alla fall inte annat än i autopilotläge...

Skadad?

Vi hade idrott nu i eftermiddags som sista lektion. Självklart har vi ett av mina största hatmoment redskapsbana och naturligtvis trampar jag snett på trampolinen under andra varvet. Trillar ihop, skriker FAN! och ska förklara för min lärare vad som hänt. Det första som kommer upp i huvudet är "ich bin umgeknickt", alltså det tyska uttrycket för att berätta att jag har trampat snett. Det kan - jag säger kan - ha att göra med att vi hade det ordet som läxa i förra veckan. Snacka om arbetsskadad... Å andra sidan är det kanske bra att jag kan språket så pass bra?
Hur som helst var jag glad över att jag fick sitta ner resten av lektionen medan min fot svullnade. Det gör den fortfarande.

Köldnervositet

Jag funderar på om det är så att nervositet leder till förfrusna fingertoppar, köldskakningar i hela kroppen och lätt illamående. I så fall är jag nervös nu, detta därför att min röst kommer medverka senare i dagens p3 star-program och jag inte kan prata svenska ordentligt. Just den lilla detaljen är ju lite underlig i och med att jag just PRATAR SVENSKA. Ändå lyckas jag staka mig och säga fel hela tiden. 
Vi får se hur det går helt enkelt. Om inte annat så överlever jag. Och programmet ligger ju bara kvar i arkivet i trettio dagar...


HELP.

Jag tänkte så här va: Jag har ju ändå haft hela fem unika besökare idag, någon av dem kanske kan hjälpa mig.
Alltså. Vet någon hur jag kan göra för att få en lista ute i högerspalten? Jag kräver inget flådigt, bara en rubrik och lite (en massa) text i rader efter varandra. 
Tacksam för svar
/ c00l_tjej_92

STORMVARNING UTFÄRDAS!

Jaha, okej. Vilken storm? Läste i GP att stormen drog över Göteborgsområdet i natt, vilket är märkligt eftersom det inte blåste och regnade mer än det har gjort alla andra nätter den här veckan.
Idag skiner dessutom solen rakt i mina ögon. Jag har dragit ner rullgardinen (vilket är typ höjden av skabb, men det är en annan sak) som skydd. Mot solen. Som visar sig just precis den dagen då det ska storma. Sicket antiklimax.

Problematik i mitt Rapportprojekt

- Åh, om det ändå kunde finnas en snabbguide, "Det här måste du kolla på gymnasieskolan", för sådana här kvällar!
Så sade jag till mamma när vi satt i bilen utanför Porrhällagymnasiet igår kväll. Klockan var strax före halv sju och halv åtta börjar som bekant Rapport. Jag har utvecklat ett beroende efter Rapport; måste ha Rapport varje kväll! Åh vad jag älskar det, plötsligt har kunskapshungern tagit över mig totalt och jag vill bara ha mer och mer..! Helknäppt, jag som tidigare varit helt into språk och musik, endast.

Men se på fan, visst klarade vi Porthälla gymnasium på runt blygsamma femtio minuter! Fantastiskt. Detta trots att de förutsätter att femtonåringar inte vill hålla sig uppdaterade om vad som händer i världen omkring dem. 
Man kanske skulle skriva en sådan guidebok, "Hur du får så bra översikt över gymnasiet som möjligt på under en timme"?

Dessutom

... ska vi inte snacka om att gå i skolan i det här tillståndet. Jag klarar inte ens av att söka information om hyfsat lätta grejer, jag gör inte mina läxor, jag går inte och lägger mig i tid.... det enda jag gör är att efter skolan (där jag gjort vad jag måste men inte mer) sätta mig vid datorn och leta efter minsta lilla tecken medan jag lyssnar sönder "Jag tyckte jag var glad" med Lasse Lindh. OVÄRT!

Sjukdomstillstånd

Om man ska försöka förbättra ett grovt dåligt självförtroende (vi snackar så lågt att hela självkänslan och all logik har försvunnit) så ska man inte gå och bli kär. Big no-no. Det är, för att dra trista paralleller, som att dricka alkohol med valfritt sömnmedel i kroppen. Inbillar jag mig i alla fall, jag som aldrig varit i närheten av vare sig det ena eller det andra. Det blir liksom en balansgång mellan att må bra och att må piss (även om det väl går en aning längre än till att må piss om man kombinerar alkohol och tabletter). Man letar hela tiden efter positiva tecken medan den negativa sidan av en bara konfiskerar det bra man hittar och trycker ner en ännu längre ner.
Jävla bajs.

Bönhörd

I natt drömde jag inget värre än att min syrra hade fått en iPod nano 3rd generation. Med följd att jag låg och snoozade (i HELA fem minuter - men ändå). Kanske är det lika bra att man väcks mitt i en dröm då man håller på att dö av förlossningssmärtor, för annars ligger man ju och drar sig istället för att ta sig bort från mardrömsnästet fortast möjligt...

Barnbloggar no more?

På senare tid har jag lagt mig till med att följa en sjuhelsikes massa bloggar skrivna av mammor och pappor som har småbarn eller till och med väntar barn. Dessutom är det en himla massa bebisar omkring mig just nu.
På senare tid har jag dessutom haft ovanligt många drömmar där jag antingen har ett litet barn eller är gravid. I natt sträckte det sig så långt som till att jag var på väg att föda barn - och hade värsta förlossningsångesten! Den höll i sig långt efter det att väckarklockan hade ringt och jag hade gått till skolan, ska jag säga...


Så här kan jag ju inte ha det, tänker jag. Om jag drömmer en till dröm i natt där jag är gravid eller föder eller gud-vet-vad, då får jag ta och se över mina bloggvanor. Det är läskigt att vakna mitt emellan två värkar, ska jag säga.


Förresten

... när blev min banner och infotext så där otajmade?

Katten ligger nu och sover. Jag misstänker att hon har ätit något olämpligt, för det låter som att hennes tarmar rör sig några centimeter hit eller dit med någon halv minuts mellanrum. Eller också jamar hon i sömnen. Hur som helst får det mig att rycka till; detta är i vanliga fall världens tystaste katt. Naturens olösta mysterier blir bara fler och fler...

Naturens under

Här sitter jag i godan ro och känner mig lite snäll eftersom jag gosar lite med katten medan jag uträttar onödigheter på datorn. Jag försöker att inte irriteras av att hon kliver omkring på touchpaden, leker med (drar ur) bokmärket i "Herr der Diebe" och sticker klorna i mina lår.
Det är fine för mig.
Men när hon sedan efter att slugt ha slickat mig på hakan och halsen börjar BITAS i nämnda kroppsdelar, då så jävlar vet jag inte om jag kan tolerera det längre. (Sedan undrar man ju hur i h-e hon lyckas greppa med käkarna om min haka? Alice är ju en hyfsat liten katt som således har en ganska liten mun medan min haka är tämligen stor jämförelsevis...)


Paltkoma

Jag skippar alla konstiga motiveringar. Istället en uppmaning till mig själv:
HILMA FLICKA LILLA NU ÄR DU SÅ GOD OCH SNÖRAR PÅ DIG SKORNA OCH TAR EN PROMENAD RUNT HÄRLANDA TJÄRN INNAN JULLOVET ÄR SLUT OCH HELST REDAN IMORGON.

Tack.


RSS 2.0