TjugoNIONDE februari!

Va bra. Jag är inte ensam om det här med skottdagsångesten. (Vilken väl i ärlighetens namn är dubbelt obefogad - för det första är det ju fånigt att man måste utnyttja sin extra dag mer än man hade gjort om den varit "ordinarie" och för det andra är det väl nyårsafton som är extra på skottåret? Egentligen...)

Hur som helst. Jag tog inte mitt förnuft till fånga och gjorde något extra. Jag har bara goffat (ÅTTA bitar drömrulltårta!), pratat med folk och tittat på svensson-teve. Jag har väl inte gjort något spektakulärt över huvud taget idag.
Förutom skrivit blogg. Om fyra år kanske jag slår på stort och gör det igen, vem vet?

Updated no-life

Jag har alltid varit alldeles för dålig på att blogga, och i synnerhet nu på senare tid. Men nu när min hjärna har börjat inse att den är EN tankemaskin och inte två (det låter mer komplicerat än det förmodligen är), så blir det att livet utanför och livet inuti huvudet sammanfogas allt mer. Innan har jag bara kunnat skriva då det har hänt mer inne i hjärnan än utanför, men... ja. Ni fattar. Därav lite (extra) dålig blogg just nu.

Men jag kan ju berätta att mitt veganprojekt i teorin är nedlagt. Jag insåg att det inte funkar att bo som vegan i ett hem där djurindustrin anses lika okej och naturligt som att plocka blommor. Veganismen får bli när jag har flyttat hemifrån och kan bestämma över mitt eget liv utan att försaka alla människor som vägrar inse fakta. Då jävlar..!

Hjälp..?

Vad gör man om man har en mamma som är onormalt negativ till att man ska bli vegan? Konstruktiva tips mottages tacksamt, destruktiva är inte att tänka på om jag ska vinna detta.

Melodifestivalsstormen

Det är så u-n-d-e-r-b-a-r-t att ha småsyskon! Av de enkla anledningarna att de
1. är släkt med en och
2. är yngre än en, så man hinner precis kliva ur sina fotspår innan de kliver i.

För två år sedan när jag var ungefär lika gammal som min äldsta lillsyrra är nu så ställde de gamla trotjänarna BWO upp i Melodifestivalen och av diverse anledningar höll jag (mina popparprinciper till trots) på dem. Inte så pass att jag röstade på dem, det gör jag aldrig, men jag hejade. Och jag blev besviken när de inte gick vidare. Jag var besviken i en månad efteråt. Mr Rolinski var ju typ den snyggaste i världen - och han gick inte ens till andra chansen i Melodifestivalen?!

Men nu har det alltså gått två år och mycket vatten har så att säga flutit under broarna, så nu är det syrran min som håller hormonflaggan högt. Lasse Lindh är en av bådas våra favoritartister, så han var naturligtvis favoriten numero uno för kvällen.
Redan under den första uppspelningen av låtarna började det höras mummel bortifrån fåtöljen i andra sidan av vardagsrummet. "TROR de att de är lite bra, att de ska gå vidare?" Hon var som alltid mycket utdömande.
Och när Lindhen försvann ur bilden då fem, vissa av dem mycket mer intetsägande, bidrag togs vidare till "andra omgången", då försvann även syrran. Att se "Du behöver aldrig mer vara rädd" slås ut av en Mika-remake och en låt om kebabpizza förutom de uppenbara låtarna blev nog lite för mycket för henne.

Hon återvände inte ner förrän till Björn Gustafssons entré i programmet, men då satt hon å andra sidan t.o.m (hör och häpna) och skrattade med mig åt darlingens upptåg. Men, såklart, skrattet fastnade i halsen när hon såg att Nielsen och tvillingarna gick till final och att Kanvråla Vägglist inte ens tog sig längre än till Andra chansen.
"Jag hatar det här landet, jävla skitland! Det svenska folket har ju ingen SMAAAAAAK! Vad är det för fel? JAG SKA FLYTTA!
Och Hilma? Varför sjunger man om Norden i den svenska nationalsången?"
"?"
"DÄRFÖR ATT MAN SKÄMS ÖVER SVERIGE, HILMA!"

"Hatar du också Sverige?" frågade pappa mig lite skämtsamt när Hanna än en gång hade lämnat rummet.
"Nej, vi har ju betald föräldraledighet i alla fall..." svarade jag.

Moget. Mycket mognare än för två år sedan. Om ytterligare två år har syster min förhoppningsvis nått samma grad av oerhörd mognad som jag har nu. För att acceptera svenska folkets dåliga smak i musik är som bekant ett av de viktigaste stegen mot vuxenlivet, och gör syrran inte det så kan hon lika gärna uppfylla sin självförutspådda profetia; säga tack och goodbajs och emigrera.

Bloggkoll

I teorin låter det som en väldigt bra grej. Du lägger in de bloggar du vill bevaka och när du loggar in så ser du vilka som har uppdaterat sedan sist. Simpelt och smart. 
Å andra sidan åker ju besöksstatistiken i botten. De dagar bloggarna inte uppdateras så går man ju knappast in där för att läsa om gammal skåpmat?

Jag ligger alltså väldigt risigt till. Okej, nu har jag ju bara en bevakare på bloggkoll, men everybody har ju börjat somewhere, som Glenmark skulle säga.
Ni kan klicka på ikonen där till höger om ni av någon högst begriplig anledning skulle vilja ha ännu en anledning att inte gå in här alltför ofta.

Wir lieben Schweden

Tänk vad de hittar på ändå, alliansen. Nu har vår käre skolminister Jan Björklund hittat på att kidsen ska få ett skriftligt omdöme redan från första klass - i grundskolan då. Janne anser nämligen att det ska vara tystnad, disciplin och ordning framför allt för att man ska kunna lära sig något, och det är antagligen där dessa omdömen kommer in.

Okej.

Jag respekterar allas rätt till en egen åsikt, men jag förstår inte det minsta vad människan tänker på. Jag har ju bara mig själv att utgå ifrån, så mina iakttagelser är kanske lite enahanda, men konkurrensen i skolan idag är stenhård även om man inte låtsas om det. Och det var faktiskt inte mycket bättre back in the days när jag gick i ettan. Hade jag som sjuåring fått ett skriftligt omdöme som senare vid jämförelserna i kapprummet visade sig berätta att Maria eller vem som helst var bättre än jag själv på att skriva och läsa så hade det förmodligen gjort mig till en ännu mer försiktig och blyg stackare än jag redan var. Tänk då att samma sak skulle återkomma termin efter termin efter termin utan att jag hade någon som helst möjlighet att ändra på det. Jag har i efterhand fått höra att jag inte ens på lågstadiet tyckte att mina prestationer var någonting att ha, så med ett utdömande omdöme ända sedan dess hade jag förmodligen ha gått under ännu mer nu än jag redan har gjort.

Men vad vet jag. Det är kanske bara en tillfällig breakdown det här med att allt fler ungdomar söker sig till BUP, har ätstörningar och skadar sig själva. Skolan har ju inte ändrats särskilt mycket de senaste åren, det är väl vi som är svaga helt enkelt. Det är vi dumma åttio- och nittiotalister som inte tål att jobba lite för belöningen; fina bokstäver i terminsbetyget. Och det är vi som har fått för oss att man lär sig bättre av engagerade lärare som har roliga lektioner med intressanta läromedel.

Om jag kunde snacka med Björklund skulle jag vilja be honom och hans alliansfränder att tänka efter lite. Visst, skriftliga omdömen är säkert jättebra för att skapa ångest, tävlingar och nertryckningar inom klasser och grupper på låg- och mellanstadiet, men vari ligger det som främjar resultaten och hur mycket barnen lär sig?
Jag tror inte på att barn redan som sjuåringar ska dömas ut som duktiga eller idioter - det händer redan hela tiden utan någon hjälp från betygsomdömen. Ska man döma efter hur läget är idag så visst, kör på med skriftliga omdömen som förstör alla Sveriges barn från det att de är sju år! Men var beredda med extrainsatser inom psykiatrin ungefär fem år senare. Det är då ni och vi får återbäringen av era handlingar.


Självförtroendekick, lördag kväll

Men gud
vet ni vad jag just kom på?

Att jag lyckades göra de sista finjusteringarna på mitt SO-arbete och lämna in det igår trots att jag mådde dåligt som en gris. HAHA! Jag klarade det! Hela veckan klarade jag av, med två nationella prov och ett vanligt, plus den inlämningen och alla andra lektioner. Mmmhm, jag är bäst!

Fast jag mår fortfarande dåligt och allt som händer händer i mitt huvud och jag är fortfarande olyckligt (?) kär, tyvärr. Därför dåligt på bloggfronten. Don't miss me, 'cause I know you do. ;*

You say plugga!

I say die!

Köld

Det blåser i Göteborg idag. Det gör det i och för sig alltid, men... ja. Det blåser. Och eftersom mitt fönster bara har lite skumgummiaktigt foder mellan [fönstret]och [väggen] så kommer det in kall luft. Jag sitter i mjukisbyxor och linne cirkus en och en halv meter ifrån fönstret och fryser.
Kommer att tänka på något mamma sade igår när hon hade tänt ljus i vardagsrummet, "det blev allt lite varmare nu när vi tände ljusen". Aha. Jag har ju en massa ljus stående på fönsterbrädan, så jag tänder dem.
Vilket visar sig bli svårt. Det blåser ju. Ljusen står alltså och fladdrar i vinddraget. Jag fryser fortfarande, men nu med en halv eldsvåda i fönstret.

R.I.P.

De senaste dagarna har jag tänkt väldigt mycket, nästan för mycket, på hur fruktansvärt sorgligt det är att jag ska lämna min gamla skola i sticket nu i juni. (Jag har också tänkt på hur patetiskt det är att jag jämför ett skolslut med något slags internationell katastrof, men det kan inte hjälpas.) Min gamla högstadieskola där jag genomlidit fyra år av mitt liv ska nu bli av med mig.

Jag kommer aldrig mer kunna säga att jag hör dit och att han och hon och hon är mina lärare. Aldrig mer spendera mina håltimmar i någon av sofforna i biblioteket (eller på en stol bredvid om J eller C redan korpat åt sig de förstnämnda). Aldrig mer halvt livrädd, halvt gapskrattande gå in i lärarrummet för att med lärarletning som svepskäl kolla på de helt sjukt konstiga bilderna från lärarnas hopsvetsardagar (fråga mig inte vad det heter på fackspråk...) och bli utkastad för att jag inte hör dit.
Det är ju det jag blir nu. Utkastad. Därför att jag inte hör dit. Men jag vill ju det! Den här skolan är ju det enda jag känner till (förutom låg- och mellanstadieskolorna, men det är ju en annan sak), och nu ska jag till och med välja bort den!

Det värsta är att folk inte tror att man kan vara så här blödig, så de kommer bara skratta när jag står där och bölar som en gris på skolavslutningen om drygt fyra (4!) månader medan jag går sönder inuti av smärta över allt jag inte gjort. Och till hösten kommer nya sexor och tar min plats, våra platser. 9C går i graven och 6C återuppstår, fast all karma försvinner (6-7-8-9C har väl förresten aldrig haft någon karma att tala om) och de stackars skolpersonalsjävlarna får dras med en klass som är jobbig men inte ett dugg charmig. Det kan de gott ha.

Om fyra år är jag bortglömd. Det var det jag ville komma fram till, att alla kommer glömma bort mig. Alla de som jag i fyra år har plågat och plågats av, de som med tvång har dragit upp mig från att sitta och gråta i korridorerna efter skoltid och har pressat mig dit jag vill när jag själv inte trott att jag kunnat. Alla kommer glömma bort mig. Är inte det lite konstigt? Jag har ju ändå gått där i nästan ett halvt decennium och satt min prägel på allt. FÖRTJÄNAR INTE JAG BÄTTRE?!


Bitter_shoppingtjej_92 is over and out. Jag ska köpa en massa kläder idag, wish me luck.


Jaha?

Det haglar in genom takventilen i mitt rum.

Vad fan?!

RSS 2.0