God jul?

DET HÄR ÄR BARA FÖR MYCKET!
Inte nog med att man ska använda el till ljusstakar, stjärnor och fan och hans moster när den annars hade kunnat försörja en hel afrikansk by i tusen år och att man dessutom ska frossa när det finns de i världen som svälter - man ska konsumera och spränga 1000 miljarders-gränsen för att en gång för alla sudda ut ozonskiktet och ta kål på oss alla. Hurra.

Jag blir så trött. Kan inte jag bara får börja om från scratch utan prylar och barnarbetestillverkade kläder från H&M och istället bli en indisk guru som sitter i bara höftskynket uppe på en bergstopp och äger blott luften i mina lungor? För jag är ju också smittad! Jag vill ha saker i julklapp, tänker att  "det gör inte så mycket, det kan jag unna mig som aldrig köper något annars". Saker från U, S and A som flygs och skeppas i fåtal till mig för att jag ska kunna spä på mitt överflöd ännu mer. ÅH, jag spyr snart!

Och hur blir det sedan när jag får barn? Hur mycket tvingas man inte konsumera då, hur mycket saker överöses inte barnet med redan under dess första halvår i livet? Hur många mayalisiska barns liv krävs för att mina framtida barn ska kunna få alla plastleksaker de pekar på bara för att jag och resten av västvärlden aldrig lär dem något annat?
Jag vill ha jul med ekologisk mat i lagom mängder och inte en massa saker utan istället kärlek. Det får jag försöka med när jag har egen familj eftersom den sistnämnda punkten kan bli knepig att genomföra i mitt nuvarande hem...

Vad är går gränsen för det som egentligen är nödvändigt?

Kommentarer
Postat av: Leffe

Måste jag ge dig en julklapp i så fall, eller räcker det med en kram?

2007-12-02 @ 21:15:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0